Moord in de sneeuw
Het boek is opgedeeld in 2 tijdlijnen, de ene gaat over Rebecka en de andere over de moord op Johan. In de loop van het boek komen deze twee tijdlijnen steeds dichter bij elkaar om vervolgens samen te komen. Het boek leest lekker weg, dit mede door de korte hoofdstukken die steeds wisselen over de twee tijdlijnen. De moord op Johan wordt uitgebreid onderzocht waarbij je denkt dat het een wonder is dat ze de dader nog niet in de kraag hebben gevat omdat het zo overduidelijk is wie het heeft gedaan. De hoofdpersonen in dit verhaal zijn dus Johan en Rebecka en lang denk je wat hebben die twee met elkaar elkaar te maken? Het verhaal wordt mooi opgebouwd en komt als vanzelf tot een climax, waar dus ook duidelijk wordt wie de moordenaar is. Het verhaal maakt overduidelijk hoe dicht en liefde bij elkaar liggen, hoe dun de lijn is om iemand te doden als het moment daar is. Ook de verhoudingen bij het onderzoeksteam zijn goed voelbaar, ook daar zijn onderhuidse spanningen en moet er gekozen worden tussen werk en privé. Heerlijk om al die lagen in dit spannende boek te ontdekken. Voor mij was het de eerste kennismaking met deze auteur, heb het eerste deel niet gelezen, maar dat was geen probleem. Ik bedank hier ook de uitgever voor het tot beschikking stellen van het boek en zie uit naar een vervolg. Ik heb dit boek 4**** gegeven