Een (nieuwe) ontdekkingsreis naar Zweden
Midsommar is een vervolg op het eerder verschenen God Jul! maar deze boeken zijn ook uitstekend los te lezen. Deze keer maken we kennis met Svea. Zij heeft een Nederlandse vader en Zweedse moeder, vandaar dat het verhaal zich voor het grote gedeelte in Zweden afspeelt.
Wanneer Svea na een relatiebreuk, een kaartje van haar Zweedse vrienden en een vertaalopdracht voor een Zweeds boek krijgt, kan het niet anders dan dat ze Nederland voorlopig even achter zich laat en naar Zweden vertrekt.
Haar grootouders hadden daar een huisje in het bos waar ze in alle rust de opdracht kan uitvoeren en de band met haar vrienden kan herstellen. Als ze daar aankomt, ontmoet ze gelijk haar wat afstandelijke buurman, Hemming. Sinds wanneer heeft ze buren? Waarom doet hij zo afstandelijk? En hoe komt het dat niemand uit het dorp hem ooit ziet?
Op die vragen krijg je vanzelf antwoord wanneer je het boek leest. Net als de waarheid achter het verleden van Svea, die toch anders blijkt dan ze altijd had gedacht.
Lukt het om haar verleden achter zich te laten en is ze al klaar voor een nieuwe liefde?