‘Nachtkijker’ is een fijne thriller, ik ben benieuwd wat Sierra na dit debuut nog meer voor ons in petto heeft!

wat Maaike leest 17 april 2025
Ik kreeg een recensie exemplaar van AW Bruna Uitgevers, dank hiervoor!

Het verhaal
Op een nacht tijdens een zware sneeuwstorm hoort een vrouw voetstappen in haar huis, ze besluit een kijkje te nemen en ziet een man de trap op lopen. Vol angst en vragen wie deze persoon is, besluit ze haar kinderen zachtjes wakker te maken en zich met z’n drieën te verstoppen in een geheime ruimte in het oude het gedeelte van het huis… Eenmaal in de verborgen ruimte probeert ze een plan te bedenken om de man uit te schakelen.. Weten ze zelf ongedeerd te blijven en erachter te komen wat de man van plan is?

Is het een aanrader?
Wauw, de cover van ‘Nachtkijker’ trekt meteen de aandacht. Prachtig kleurgebruik en een duidelijke titel roepen de eerste vragen op over deze thriller. Auteur Tracey Sierra heeft een fijne, verbeeldende schrijfstijl. Waar de eerste hoofdstukken meteen de nodige spanning oproepen en je het verhaal ingetrokken wordt, zwakt dit na de eerste hoofdstukken af en wordt de verhaallijn met momenten wat langdradig.
Redenen hiervoor zijn de flashbacks die regelmatig terugkomen, de vaart eruit halen, en de afstand tussen jou als lezer en de hoofdpersonages. Je volgt de gebeurtenissen vanuit het oogpunt van de eigenaresse van het huis, echter krijgt zij maar ook de andere personages geen naam waardoor e.e.a. niet helemaal tot leven komt. Daarentegen was de trigger om te willen weten wie ‘de indringer’ is gedurende het hele boek aanwezig, je krijgt hier namelijk pas op het laatste moment antwoord op.
Alhoewel mijn verwachtingen niet volledig waargemaakt zijn en de échte angstige momenten grotendeels wegbleven, is ‘Nachtkijker’ een fijne thriller en ben ik benieuwd wat Sierra na dit debuut nog meer voor ons in petto heeft!

Meer recensies van wat Maaike leest