‘Wij samen’ is een realistisch, prachtig verhaal waarbij je met een glimlach de laatste bladzijde omslaat.
Dank aan Zin in Feelgood & Uitgeverij de Fontein voor het paperback leesclub exemplaar!
Het verhaal
Lila is moeder van twee kinderen, schrijft zelfhulpboeken en net gescheiden van haar overspelige ex-man Dan. Ze probeert zichzelf te herpakken en haar nieuwe toekomst uit te stippelen. Dit wil alleen nog niet echt lukken: Dan krijgt een kindje met zijn nieuwe vriendin, na het overlijden van haar moeder trekt haar stiefvader Bill bij hen in, na jarenlange afwezigheid staat haar biologische vader Gene weer op de stoep en om de chaos compleet te maken kan ze bij maar liefst twee knappe mannen haar hart luchten. Weet Lila orde in de chaos te scheppen en ondertussen zichzelf niet te verliezen?
Is het een aanrader?
De boeken van auteur Jojo Moyes had ik al meermaals in posts voorbij zien komen, ik werd hierdoor nieuwsgierig gemaakt naar haar verhalen en hoefde dan ook niet lang na te denken toen de oproep voor dez Zin in Feelgood leesclub voorbij kwam. Ik ben zeer blij dat ik geselecteerd werd om met een paperback exemplaar deel te nemen, dank!!
De cover van het boek is mooi vormgegeven en de titel straalt warmte uit. Aan de schrijfstijl van Moyes heb ik even moeten wennen. Je volgt het verhaal vanuit het perspectief van Lila en deels ook Celie maar niet vanuit de ik-vorm. Dit vond ik in eerste instantie jammer omdat een verhaal hierdoor persoonlijker wordt. Ook de personages moesten even een plekje krijgen. Eenmaal eraan gewend en alles op een rijtje, las het verhaal vlot weg. Hoofdpersonage Lila maakt een grote ontwikkeling door, waar ze eerst vooral zichzelf wegcijfert en worstelt met gebeurtenissen uit het verleden, leert ze gaandeweg voor zichzelf te kiezen. En wauw, wat een ontzettende powervrouw is zij: de nodige ups en downs zorgen ervoor dat ze zichzelf terugvindt wat ook een positieve werking heeft op de rest van de personages oftewel het samengestelde gezin. Je leeft met hen mee, tijdens het lezen ervaar je dan ook veel verschillende emoties: verdriet, boosheid, verbazing, blijdschap en wordt daarnaast ook nog eens verrast. ‘Wij samen’ is een realistisch, prachtig verhaal waarin familie, liefde, rouw, scheiding en traumaverwerking de rode draad vormen en waarbij je met een glimlach de laatste bladzijde omslaat.
Het verhaal
Is het een aanrader?