Agatha Christie meets Downton Abbey
Agatha Christie meets Downton Abbey
In 1917 verdwijnt de jonge Willemina Jansen onderweg naar Paterswolde op haar fiets. Ze wordt 7 maanden later gevonden en de moord is nooit opgelost.
Marijke Verhoeven heeft veel onderzoek gedaan naar deze moord, die zich in de buurt van haar woonplaats heeft afgespeeld.
Tien jaar later gaat de jonge Ella met haar tante naar het familiehotel in Paterswolde. Ella wil graag ontsnappen uit haar beschermde besloten wereld en grijpt deze kans aan. Dan is ze mooi ook een poosje uit de buurt van haar verloofde.
Ella heeft aspiraties om de nieuwe Agatha Christie te worden en schrijft een misdaadroman. Genoeg om uit te zoeken in Paterswolde maar niet iedereen is er blij mee.
Heeft iemand iets te verbergen?
De liefde komt ook om de hoek kijken en Ella heeft meer dan normale gevoelens voor de chauffeur van het hotel.
Marijke Verhoeven weet de geschiedenis, de omgeving en de personages goed uit te werken en een vleugje liefde geeft het een heerlijke cosy crime tintje.
De wisselingen van perspectief en in jaartal, de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het aangenaam lezen is.
De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is zeer prettig, ik heb heerlijke leesuren gehad.
Heeft iemand iets te verbergen?