De laatste wens

Wendy87 02 april 2025
"De laatste wens" is een thriller van eigen bodem van auteur Marieke van Damen. Marieke heeft een gemakkelijke schrijfstijl, waardoor het boek vloeiend en zonder moeite met twee dagen uit was. Je kunt lezen dat Marieke goed haar research heeft gedaan voor het onderwerp. De details van het wel ondernemen binnen een uitvaartonderneming is goed beschreven. Eén significant detail wat mij opviel; ik struikelde over het woordje "terwijl". Het woord werd, naar mijn inziens, teveel toegepast.

De cover deed me eerst vermoeden dat het ging om een roman. Het is geen standaard "thrilleromslag" en dat maakte me juist nieuwsgierig. Het sloot goed aan bij het verhaal.

Het boek wordt verteld uit het perspectief van Nadja Venema met een blik terug uit het verleden en het leven in het heden. Nadja runt samen met haar man een uitvaartbedrijf die ze overgenomen heeft van haar ouders. Alles verandert wanneer Steven een auto ongeluk krijgt. Berust het ongeluk op toevalligheden of moord? Wanneer er nog iemand sterft in de dichtbije omgeving van Nadja lijkt niets op louter toeval uit te wijzen. Nadja gaat op onderzoek uit en stuit op geheimen vanuit het verleden...

De spanning en plotten worden goed opgebouwd en met een mooie plottwist op het einde.

Meer recensies van Wendy87