De Mierenkaravaan
"De Mierenkaravaan" is een prachtig relaas over klaarblijkelijke eenvoud. De krachten van de natuur, maar ook over de kwetsbare broosheid van het menselijk lichaam in aftakeling. Tevens de vergankelijkheid van de cyclus van het leven.
Het verhaal wordt verteld vanuit een vertellersperspectief vanuit de tuin van de veertigjarige Kiek. Zij is eigenaresse van een biologisch tuinbouwbedrijf en neemt je in vogelvlucht mee door de vier seizoenen van haar tuin.
De dieren, de groenten en vruchten en haar tiental vrijwilligers spelen een belangrijke rol in het leven van Kiek. Kareltje de kat, de haas en de ganzen maken deel uit van het levendige ecosysteem.
De diagnose MS gooit roet in het leven van Kiek. Het ziekteproces omschrijft alle tekenen van rouw. De ontkenningsfase tot aan de weg naar acceptatie. En het leven oppakken in volheid, terwijl de seizoenen verstrijken en het lichaam steeds verder in verval raakt.
Het boek staat bol van de symboliek. Het herinnert ons er aan dat we beperkte tijd op de aarde hebben, maar dat de natuur en de aarde nooit stopt met ademen.