De tweede helft van je leven

Wendy87 25 januari 2025
In het boek "De tweede helft van je leven" kijkt Susan Smit terug op haar eigen levenslessen van de eerste helft van haar eigen leven en ze belicht de opgedane levenservaringen van andere "queenagers".

Vele quotes en voorbeelden komen langs van mensen die de veertig gepasseerd zijn, maar ook uitleg over de fysieke veranderingen van de vrouw, de rol van relaties/ vriendschappen en familiebanden, de (spirituele) ervaringen die we opdoen en de mentale ontwikkelingen die gevormd worden bij een vrouw na haar veertigste leeftijd.

"Zolang we leven, blijven we in ontwikkeling en leren we hoogstens beter om te gaan met de paradoxen en beschadigingen in onszelf ".

Het is een "zelfhulpboek" voor voornamelijk vrouwen die graag inzichten, inspiratie en informatie willen opdoen en eigen willen maken over hun transformatieprocessen die plaatsvinden horende bij hun nieuwe levensfase.

Ikzelf, als -bijna- achtendertig jarige vrouw en met de nodige opleidingen in de psychologie/ systemische werken- was het boek voor mij een open deur en gesneden koek. Daardoor las ik veel herhaling. Echter kan ik me voorstellen dat het voor veel vrouwen -in deze nieuwe "overgangsperiode"- bijzonder veel nieuwe inzichten zal verschaffen en bij zal dragen aan een (zelf)bewustwordingsproces.

Meer recensies van Wendy87