It Ends with us

Wendy87 29 maart 2025
Wauw... Wat een mooi boek waarbij de personages goed uitgewerkt zijn door auteur Colleen Hoover. Goed dat de uitgever de Engelse titel voorop het boek behouden heeft (ook al ben ik meer voorstander van de titel ook vertalen, omdat het anders lijkt dat het om een Engels boek betreft.) Want de titel "Nooit meer" dekt niet volledig de lading. "Het stopt bij ons" (letterlijke vertaling) kreeg op het eind bij mij een "Ahaaa!"-moment.

Het is een boek met een luik in het verleden en heden. Je komt meer te weten over hoe systemische onderdrukking en de patronen ontstaan. Hoe keuzes en onbewuste gedragingen herhalen in een familiesysteem en naar de volgende generaties doorgegeven worden. En hoe belangrijk het is om de juiste mensen te treffen binnen de omgeving van het slachtoffer om uit te breken.

"Victim blaming" speelt nog steeds aan de orde van de dag. De auteur heeft het heel "smooth" geïntroduceerd, zodat je in eerste instantie denkt: "Het valt allemaal wel mee."
Maar het valt niet mee om uit te breken uit een relatie die verstikkend is en een partner die je keer op keer overtuigt dat hij het beste met je voorheeft. Als dan nog de eerste jeugdliefde opduikt waarmee je samen lief en leed hebt gedeeld en hij jou aanzet om los te breken, vliegt de vlam in de pan bij een jaloerse partner.

Heel bijzonder verhaal waarin je meegezogen wordt vanaf de eerste bladzijde tot het einde.

Meer recensies van Wendy87