Man's search for meaning
Dit boek heb ik in het boekwinkeltje gekocht dat naast concentratiekamp Birkenau lag in Polen. Een van mijn busgenoten met wie ik de reis maakte gaf aan dat het een "must read" was.
Het is een klein, compact, Engels autobiografisch boekje van Viktor E. Frankl die zijn ervaringen en psychologische effecten omschrijft nadat hij bloot heeft gestaan aan de gruwelijkheden die hij meegemaakt heeft in de concentratiekampen.
Het eerste deel is opgesplitst in de psychologie en trauma's. En zijn manier van verwerken van alles wat hij meegemaakt heeft. Wat duidelijk gemaakt wordt, is dat je als mens vaak geen invloed kunt uitoefenen op wat je doormaakt, maar wel hoe je je ervaringen eigenmaakt en doormaakt.
Het tweede deel staat zijn logotherapie die hij uitgedacht/ ontwikkeld heeft centraal. Dat laatste deel is erg interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in traumaverwerking en staat een beetje los van het eerste deel van het boek.