Tussen sneeuw en bloed

Wendy87 23 februari 2025
"Tussen sneeuw en bloed" van Tamara Geraeds heeft weer een prachtige omslag van het boek die weer intens mooi bij het verhaal past. Echt een thriller-omslag!

Aupair Iris vertrekt van Nederland naar IJsland om bij het samengestelde gezin van Finnur en Maren en hun vier (bonus)kinderen te werken. Iris hoopt met haar vertrek het verleden de rug toe te keren en een rustig bestaan op te bouwen. Alleen vervolgen de spoken ook daar op het pad. Iris heeft besloten om het nu eens helemaal anders aan te pakken...

Het duurde even voordat ik eenmaal in het verhaal zat. Als lezer word je van de ene tijdlijn naar de ander gegooid. Van het heden naar flashbacks en diverse sterretjes en cursieve stukjes. Het las daardoor voor mij wat rommelig.

Daarnaast miste ik een beetje dat de personages en de locatie goed uitgediept werden. Daardoor ging het bij mij niet onder de huid zitten. Ik had meer over het verleden van de hoofdpersonage willen weten en de omgeving had wat meer beschreven mogen worden in IJsland. Personage Dario leende zich daar perfect voor! Er is zoveel moois daar te zien namelijk. Zoals de geijssers. Dat had denk ik echt bij kunnen dragen aan het verhaal.

De dader was bij mij al snel bekend, maar op het eind van het verhaal zit nog een extraatje dat een leuke plottwist in petto heeft voor de lezer.

Meer recensies van Wendy87