Zonder angst
Het thrillerdebuut van Inge van Prooijen las ik als tweede boek van haar. Dus de auteur was me niet geheel onbekend. Het eerste boek dat ik van haar las was "De Bonusmoeder". En om heel eerlijk te zijn beviel dit boek mij veel beter dan "De Bonusmoeder".
Het begin van het verhaal is langzaam in opbouw. Je leert meerdere personages kennen om eigen te maken in het hoofd, dus naar mijn mening fijn om op deze manier in het boek te geraken.
Wel bekroop me vaak het gevoel van: 'Wat een drankorgel is die therapeute,' maar achteraf bleek ook wel dat de auteur zorgvuldig de veelheid van alcohol in kaart wilde brengen en dat de hoofdpersoon wel degelijk een drankprobleem heeft. Daar kom je later in het boek ook wel achter. En ook de reden van haar verdoving. Wellicht had het mooier verpakt geweest als de hoeveelheid minder in beeld was gekomen, maar de psychologie achter het drankprobleem.
Naarmate het verhaal vordert komt er een heerlijk tempo in het verhaal en kun je het boek steeds minder goed wegleggen. De ene plottwist na de andere komt in beeld met de bijbehorende spanning.
Het kan alle kanten uitgaan en je wordt steeds op het verkeerde been gezet om toch uiteindelijk -in mijn geval- op het goede been terug te keren.
Ik vind het een vlot geschreven debuut van Inge!
Ik vind het een vlot geschreven debuut van Inge!