Heel donker boek
‘Het is toch te gek dat je leven met niets begint en met niets eindigt en je in de tussentijd zo veel verliest.
Demon Copperhead woont in de Appalachen en leidt/lijdt een niet gemakkelijk leven, met een overleden vader die hij nooit gekend heeft, en een moeder die niet voor hem kan zorgen. Hij woont met haar in een trailer en wordt vaak opgevangen/verzorgd door de familie Peggot.
Tot er een nieuwe man opduikt in het leven van zijn moeder, die zijn leven nog ondraaglijker maakt.
Na het plotse overlijden van zijn moeder komt hij uiteindelijk, via zijn grootmoeder, terecht bij een plaatselijke coach, en wenkt een sportcarrière, tot ook daar het noodlot toeslaat. Medicatie wordt zijn enige toevlucht, en van gebruik gaat dat naar misbruik, dat uiteindelijk een heel groot deel van zijn leven en van de mensen rond hem zal bepalen.
Dit is een heel donker boek, waarin ik heb moeten doorbijten. Er zitten hier en daar positievere passages in, maar vooral heel veel ellende en zwaarte.
Het boek kadert wel heel goed drugsgebruik onder jongeren in armoede en de vicieuze cirkel waar ze niet meer uit geraken, maar het kon me toch niet helemaal overtuigen.
***(*)
***(*)