Niet overtuigd

wendyvd 04 april 2025
Dit boek vertelt het verhaal van de rivier de Aras, en de nomadenfamilie die aan haar oevers woont, over Sarah die verliefd is op Aydin, over Soeman, een bijzondere jongen, en Ipek, een wijze oudere vrouw. Over Alma die vanuit Nederland op bezoek komt.
Over de klimaatcrisis ook, wat nogal moraliserend kan overkomen (hoe waar ook).

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de rivier de Aras zelf. Origineel, maar het zorgde er wel voor dat het me nooit echt kon meeslepen. Ook de (te) poëtische taal vond ik er soms te veel aan.

Dit is het tweede boek dat ik van Sholeh Rezazadeh lees, en ook het laatste vermoed ik, want ook dit boek kon me niet echt bekoren.

Het boek wordt overigens wel mooi voorgelezen door Evrim Akygit, die er met haar stem en accent de juiste sfeer aan geeft.

Meer recensies van wendyvd