Erg sterk debuut
Sterk debuut, over Rensing, een slagerszoon, die na de dood van zijn vader de slagerij overneemt, en er zijn eigen ideeën op nahoudt. Hij oefent zijn vak uit met perfectionisme en zelfs met een zekere liefde voor de dieren, wil zijn klanten het beste vlees voorschotelen. Als er een supermarkt komt in het dorp, wil hij door vooruitstrevende ideeën zijn slagerij redden, waarbij hij kwaliteit blijft vooropstellen. Maar kan hij dat blijven volhouden?
De schrijfstijl is heel eerlijk, rechttoe, rechtaan, al zitten er ook de nodige woordspelingen en gruwelijke scenes in, maar ook prikjes humor. Het is een tragisch boek, dat je ook doet nadenken bepaalde aspecten van onze huidige maatschappij.
Het einde van het boek is gruwelijk en misschien zelfs ontonkoombaar. Het boek werkt echt naar dat hoogtepunt toe, de spanning wordt opgedreven, zonder dat je ziet aankomen wat er precies zal gebeuren.
Met complimenten voor de glansrol van zijn vrouw Jacomine, die wordt echt sterk neergezet.
Sterk debuut, graag geluisterd.
Sterk debuut, graag geluisterd.