Een thriller over malicieuze buren
Een aardig meisje gaat over gezinsgeweld, pesten, stalking en de verregaande gevolgen. Oh ja, iemand gaat dood.
Auteur
De Nederlandse auteur en journalist Elvin Post won in 2004 als jongste winnaar de Gouden Strop voor zijn debuut Groene Vrijdag. Hij werkte in Manhattan voor een literair agentschap en startte daar met het schrijven van thrillers zowel voor volwassenen als jeugd.
Heerlijk om weer een Nederlandse schrijver te leren kennen. Ik ben fan!
Cover
Een donkerblauwe trappenhal in een appartement met de rode letters 'AARDIG'. Mooi.
Het verhaal
Megan Smit begint een nieuw leven in Rotterdam. Zo kan ze haar stalkende ex ontwijken en een streep zetten onder haar niet zo geweldige levensloop. Ze ontmoet haar nieuwe buren in het appartement en krijgt meteen de onderlinge spanningen en discussies rondom de VVE (vereniging voor eigenaars) voor haar voeten. Als haar buurman dood op de overloop ligt, krijgt Megan de schuld. Is ze een aardig meisje of helemaal niet?
Mijn gedacht
Elvin Post heeft de skills om een verhaal helemaal in stukjes te knippen, verteld door diverse personages, zowel in het heden als verleden en toch een volledige knappe spanningsboog te creëren. Vooral de diverse laagjes van de karakters geven het boek een extra dimensie. Een tragikomische thriller met – helaas – actuele onderwerpen.
Ter info:
- in België tekende de politie in 2023 meer dan 27.000 gevallen van stalking op;
- in België geeft 1 op 2 tieners en jongeren aan het voorbije jaar al eens getuige te zijn geweest van een online pestsituatie bij anderen.
Mensen kunnen verschillende redenen hebben om slechte dingen te doen. (Elvin Post uit interview Boekenkrant)
Auteur
Heerlijk om weer een Nederlandse schrijver te leren kennen. Ik ben fan!
Cover
Het verhaal