De 28ste (!) Kay Scarpetta en alweer uitstekend

wereldgenieter 15 februari 2025
Identiteit onbekend prijkt alweer op de bestseller-lijsten. De reeks met patholoog-anatoom Kay Scarpetta blijft immens populair!

Auteur
De Amerikaanse Patricia Cornwells heeft zelf gewerkt in een misdaadlab als technisch schrijfster en analiste. Ze heeft tonnen interesse in forensische wetenschap, ballistiek, wapens, duiken, helikopters en onopgeloste misdaadzaken. En slim genoeg om haar Kay Scarpetta te verkopen als TV-serie met jawel Nicole Kidman en Jamie Lee Curtis. Ondertussen heeft Cornwells al miljoenen boeken wereldwijd verkocht. Chapeau!

Cover
Goede wijn behoeft eigenlijk geen krans, maar toch... De details van de rode letters (zie de bloeddruppels aan de W) en de achtergrond van een pretpark terwijl het bliksemt. Mooi!

Identiteit onbekend: het verhaal
Als ex-geliefde Sal Giordano uit een UFO wordt gegooid op een erg vreemde locatie, moet Kay Scarpetta de moeilijke en emotionele autopsie uitvoeren. Sal liet een – duidelijk voor haar bestemde – boodschap achter.

Tegelijkertijd overlijdt een klein meisje, dochter van een invloedrijke industrieel, die meteen Scarpetta beschuldigt van vooroordelen en onprofessionaliteit.

Mijn gedacht
De ondertussen gekende personages blijven ontzettend boeiend en het plot heeft alweer verrassende kantjes en een flinke portie creativiteit. Deze 28ste Scarpetta smaakt nog naar meer! Ik blijf fan.

I believe the root of all evil is abuse of power. (Patricia Cornwells)

Meer recensies van wereldgenieter