Boek met historische weetjes

Wijna Pronk 19 juli 2023
Ik las De onverwachte zoektocht (epub) van Nico van Belle.

Nico en Gijs hebben een eerste afspraak om samen voor een werkstuk informatie te verzamelen . Dat is het startpunt voor een avontuur met een onverwachte brief , de ontmoeting met een oude vrouw en een zoektocht naar een oude sleutel .
Ze gaan door Nederland , en ver daarbuiten , ontmoeten een hoteleigenaar en een oude man en een archeoloog , en een jonge motorrijdster die als koerier werkt .

Mijn leeservaring

Vanaf het begin leest het vlot weg , het blijft interessant en de verhaallijn ontplooit zich gaandeweg .
De omgeving word beeldend beschreven waardoor het verhaal meer tot leven komt .
De personages worden ook goed neergezet zodat je ze voor je ziet .
De historische feiten zijn goed uitgewerkt en geven je inzicht in wat er vroeger speelde .
De sleutel speelt een hoofdrol in het verhaal , maar zelf vind ik het jammer dat het zo stopt , het roept vragen bij me op waar is het kistje en wat zit erin ?
Mijn gevoel zegt dat het niet af is .

Het verhaal word beschreven vanuit steeds een andere persoon .
Het behoeft toch nog enig nakijkwerk , sommige zinnen liepen niet lekker en er zijn wat herhalingen . Ik moest sommige stukken 2 of meer keer lezen om het te begrijpen .

Maar je hebt wel een mooi verhaal neergezet , en knap dat je al die historische feiten hebt opgediept en verwerkt hebt in je verhaal .

Het krijgt van mij 3 sterren

Meer recensies van Wijna Pronk