Boek met historische weetjes
Ik las De onverwachte zoektocht (epub) van Nico van Belle.
Nico en Gijs hebben een eerste afspraak om samen voor een werkstuk informatie te verzamelen . Dat is het startpunt voor een avontuur met een onverwachte brief , de ontmoeting met een oude vrouw en een zoektocht naar een oude sleutel .
Ze gaan door Nederland , en ver daarbuiten , ontmoeten een hoteleigenaar en een oude man en een archeoloog , en een jonge motorrijdster die als koerier werkt .
Mijn leeservaring
Vanaf het begin leest het vlot weg , het blijft interessant en de verhaallijn ontplooit zich gaandeweg .
De omgeving word beeldend beschreven waardoor het verhaal meer tot leven komt .
De personages worden ook goed neergezet zodat je ze voor je ziet .
De historische feiten zijn goed uitgewerkt en geven je inzicht in wat er vroeger speelde .
De sleutel speelt een hoofdrol in het verhaal , maar zelf vind ik het jammer dat het zo stopt , het roept vragen bij me op waar is het kistje en wat zit erin ?
Mijn gevoel zegt dat het niet af is .
Het verhaal word beschreven vanuit steeds een andere persoon .
Het behoeft toch nog enig nakijkwerk , sommige zinnen liepen niet lekker en er zijn wat herhalingen . Ik moest sommige stukken 2 of meer keer lezen om het te begrijpen .
Maar je hebt wel een mooi verhaal neergezet , en knap dat je al die historische feiten hebt opgediept en verwerkt hebt in je verhaal .
Het krijgt van mij 3 sterren
Mijn leeservaring
De omgeving word beeldend beschreven waardoor het verhaal meer tot leven komt .
De personages worden ook goed neergezet zodat je ze voor je ziet .
Mijn gevoel zegt dat het niet af is .
Het verhaal word beschreven vanuit steeds een andere persoon .
Het krijgt van mij 3 sterren