heerlijk tussendoortje
In ’Controlfreak’ van Sabine Zwaan maken we kennis met Caroline. Ze heeft na een traumatische ervaring al lang geleden, mannen uit haar leven geschrapt. Ze kiest voor controle en veiligheid zowel privé als op haar werk. Maar nu heeft ze een nieuwe collega, Julian en het wordt voor haar lastig om de controle te houden. Hij is chaotisch, zijn humor is scherp, hij houdt ervan haar te plagen en is ook nog eens ontzettend aantrekkelijk. Hij prikt door haar façade en haalt haar uit haar veilige, georganiseerde cocon. Hij is ook de eerste die na tien jaar haar laat blozen en blunders laat maken. Ze krijgt een zwak voor hem, totdat ze erachter komt dat hij nog gevoelens voor zijn ex blijkt te hebben.
‘Contolfreak’ is een novelle van de verhalenfabriek. Dat houdt in dat in minder dan honderd bladzijden een verhaal afgeleverd wordt dat direct de diepte ingaat. Ondanks de romantiek zit er eigenlijk bijna altijd wel een serieus onderwerp in. En dat is in ‘Controlfreak’ niet anders. We komen natuurlijk te weten welk trauma Caroline heeft meegemaakt en ook dat na tien jaar ze eindelijk openheid van zaken geeft aan haar vriendinnen. Ook bevat het verhaal een boodschap met betrekking tot ghb. Dat gebeurt met de nodige humor maar ook heel integer. Je snapt direct waarom Caroline zo afwerend is en een echte CF (controlfreak).
Kortom, een heerlijk verhaal als tussendoortje.
Kortom, een heerlijk verhaal als tussendoortje.