geslaagde thriller
‘Schim in de nacht’ is de eerste standalone die geschreven werd door Sterre Carron. We kennen Sterre van haar thrillers rondom rechercheur Rani Diaz. Sterre heeft nog zoveel verhalen in haar hoofd zitten, dat ze besloot een uitstapje naar heel andere hoofdpersonen te maken. In ‘Schim in de nacht’ maken we kennis met de tweeling Lorie en Nina. Ze worden zestien en houden een groot feest. Maar eerst willen ze nog wat extra’s kopen voor dat feestje. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want ze komen terecht in een nachtmerrie. De zaak wordt overvallen en de caissière en een klant worden koelbloedig door gemaskerde mannen neergeschoten. De meisjes proberen zich te verbergen, maar tevergeefs. Ze worden ontdekt en krijgen een hartverscheurend probleem voorgelegd. Een van hen wordt meegenomen, ze mogen zelf kiezen wie, dan blijft de ander in leven. Waarom gebeurt dit, waren ze toevallig op de verkeerde plaats, of is er toch een motief? Zullen ze elkaar ooit terugzien?
In korte hoofdstukken, waarboven vermeld staat vanuit wie het verhaal komt, neemt Sterre je mee naar het hoe en waarom van deze ontvoering. We leren de meisjes goed kennen en zien hun verschillen, maar ook hun verbondenheid als tweeling. Maar tevens maken we uitgebreid kennis met hun moeder Eva en met een man genaamd Rik. Vanaf de eerste bladzijde word je geconfronteerd met de waanzin die er plaatsvindt. Maar ook met de kracht die het ontvoerde meisje toont. Er worden zaken blootgelegd die geheim hadden moeten blijven. Door diverse plotwendingen en de onthullingen wil je blijven lezen. Halverwege kreeg ik een bepaald vermoeden, maar tot het eind toe bleef het spannend of ik het goed had. Dat is de kracht van de auteur je telkens op het verkeerde been zetten. Kortom een geslaagde thriller. En Rani, die komt zeker terug.