een heerlijke thriller
‘Verborgen in de schaduw’ van thrillerauteur Viveca Sten is het vervolg op ‘Verborgen in de sneeuw’. Dit tweede deel kun je perfect lezen als een losstaand boek. Het verhaal speelt zich af in het prachtige skioord Åre. Het is een rustige plaats, behalve tijdens vakanties, want dan wordt het dorp overspoeld door wintersporters. Tijdens zo’n periode is er sprake van een moordzaak en wel op voormalig olympisch skiër Johan Andersson. Hij wordt vastgebonden en doodgeslagen in het bos aangetroffen. Maar wat heeft zo'n woede kunnen uitlokken? En bij wie? Niemand begrijpt het, want Johan is de zachtaardigste man die je je maar kunt voorstellen.
Naast deze verhaallijn is er nog de story van Rebecka Ekvall. Zij leeft in de schaduw van haar echtgenoot Ole Nordhammar. Hij is predikant voor ‘Het Licht des Levens’, een lokale religieuze sekte. Rebecka is niet gelukkig in haar huwelijk en ze draagt een vreselijk geheim met zich mee. Haar man is in de loop van de jaren steeds agressiever geworden en ze vreest voor haar leven.
De korte hoofdstukken wisselen elkaar geregeld af en mede door het eind hiervan wil je blijven doorlezen. Dit zorgt ervoor dat de spanning vaak aanwezig is en het verhaal vaart blijft houden. De rechercheurs Hanna Ahlander en Daniel Lindskog storten zich op het onderzoek, soms ten koste van hun privéleven. Vooral Daniel heeft het zwaar, zijn partner Ida heeft veel moeite met de onregelmatige werkdagen en vooral met de lengte ervan. Zijn pasgeboren dochter ziet hij bijna niet. Zijn personage komt veel aan bod, maar ook Hanna en collega Anton leren we beter kennen. Als je veel thrillers hebt gelezen, kun je bijna raden wie de dader is van de moord op Johan, maar Sten is er wel in geslaagd je aan het twijfelen te brengen. De verhaallijnen komen samen en dan weten we ook waarom en hoe alles in elkaar steekt.
Conclusie: Een heerlijke thriller voor menig uurtje leesplezier.
Conclusie: Een heerlijke thriller voor menig uurtje leesplezier.