Een prachtig én ontroerend liefdesverhaal
Deze roman is het debuut van mijn plaatsgenoot, dus extra bijzonder!
Ik las de papieren versie van "De Zilveren bloem" een aantal weken geleden in Spanje en het e-book de afgelopen dagen in de achtertuin.
Beide keren heb ik genoten en werd ik geraakt door Katja's verhaal.
Een intense (jeugd)vakantieliefde in Italië én een onvervulde kinderwens staan centraal in haar leven.
Een leven waarin ze meerdere keren wordt teleurgesteld in de liefde en de zorg draagt voor haar moeder en gehandicapte tweelingbroer.
Heden en verleden (1986-1988) gaan naadloos in elkaar over.
Korte hoofdstukken in een prettige schrijfstijl zorgen ervoor dat je "makkelijk" doorleest. Alle gedetailleerde situaties schetsen een compleet beeld van Katja's leven.
Je voelt haar pijn en emotie...
De roman heeft naast alledaagse en grappige momenten een diepere laag, die op een subtiele manier door het hele verhaal heen gaat en laat zien hoe gemaakte keuzes van invloed zijn op de rest van je leven.
Kunstgeschiedenis (Katja is docente) speelt een rol in deze roman en geeft het verhaal iets extra's.
Knap hoe de schrijfster naar het einde 'toewerkt' waarin alles samen komt.
De cirkel is rond....
Petra Zegveld heeft een prachtige roman geschreven, wat vraagt om een vervolg.
'n Absolute aanrader!
"Questo piccolo grande amore"...
Beide keren heb ik genoten en werd ik geraakt door Katja's verhaal.
Heden en verleden (1986-1988) gaan naadloos in elkaar over.
Je voelt haar pijn en emotie...
Knap hoe de schrijfster naar het einde 'toewerkt' waarin alles samen komt.
De cirkel is rond....
Petra Zegveld heeft een prachtige roman geschreven, wat vraagt om een vervolg.
'n Absolute aanrader!
"Questo piccolo grande amore"...