Voortreffelijke familiesaga vol prachtige levenslessen!
Met deze familieroman die drie generaties vrouwen belicht heeft Lynn Austin opnieuw bewezen dat dit genre haar op het lijf geschreven is. Tegen het decor van de Gilded Age - een periode van snelle economische groei, maar ook van armoede en toenemende ongelijkheid vanwege de toestroom van miljoenen Europese immigranten - neemt de schrijfster je mee in een meeslepende historische familiesaga.
De drie Stanhope-vrouwen - de vastberaden en soms scherpe Junietta, de koele, afstandelijke Sylvia en de inschikkelijke Adelaide - staan in dit boek centraal. De gelaagde personages en de verschillende vertelperspectieven laten het verhaal sterk uit de verf komen. Gaandeweg komt het verleden aan het licht doordat geheimen worden onthuld, waardoor je de houding en beweegredenen van Junietta en Sylvia beter leert begrijpen.
Als lezer krijg je een goed beeld van de extravagante (en verkwistende) levensstijl binnen de New Yorkse high society en de groeiende kloof tussen arm(er) en (extreem) rijk tijdens het vergulde tijdperk. Er is een onmiskenbare lijn te zien in het begeren (en oneerlijk verkrijgen) van macht en rijkdom binnen de Stanhope-familie en de negatieve invloed daarvan op volgende generaties. Daarnaast wordt duidelijk dat gevoelens van haat en wrok vergaande gevolgen kunnen hebben.
Dit verhaal toont echter ook dat God iets goeds kan laten voortkomen uit pijn en verdriet, als we Hem de kans geven. Het is mooi om te zien hoe de drie vrouwen hun passies en talenten (opnieuw) leren kennen én inzetten ten goede.
‘Al mijn geheimen’ is een voortreffelijke, hoopvolle roman over veranderingen, familiegeheimen, keuzes maken, vergeving en liefde, waarin de hoofdpersonen ontdekken wat er in het leven werkelijk toe doet. Een inspirerend boek vol prachtige levenslessen!