Liefde en verzoening op de gloednieuwe Titanic

Wonder van woorden 15 januari 2025
Het luxe passagiersschip de RMS Titanic - dat destijds als het grootste schip ter wereld kon worden beschouwd en bekendstond als onzinkbaar - vormt het decor van dit verhaal, dat zich in slechts negen dagen afspeelt. De auteur heeft de scheepsramp op een mooie manier verweven met een aansprekende hervertelling van de Bijbelse gelijkenis van de verloren zoon, waarbij zowel de vader als beide broers een eigen rol hebben.

Eerlijk gezegd pakte het verhaal me niet meteen, maar hoe verder ik las, hoe meer ik erdoor gegrepen werd. Gaandeweg verhoogt het tempo zich, worden de verschillende verhaallijnen uitgediept, komen de personages sterker en realistischer uit de verf en aan het einde is er een onverwachte plotwending, waardoor ik de bladzijden om bleef slaan.

‘Bij het licht van de zilveren maan’ - dat de eerste en fatale reis van de Titanic belicht - is een boeiende en aangrijpende roman over gemis, schuldgevoelens, je hart volgen, vergeving en verzoening, waarin prille liefde opbloeit en Gods genade duidelijk doorklinkt. Liefhebbers van historische(-romantische) fictie zullen dit boek zeker waarderen.

Meer recensies van Wonder van woorden