Historische dualtimeroman over twee wereldoorlogen
Deze dualtimeroman is gebaseerd op een aantal historische feiten, waaronder de veldslagen in Frankrijk gedurende de Eerste Wereldoorlog, de 'Coventry Blitz' in november 1940 en de komst van de zogeheten 'Land Girls', vrouwen die de Britse landbouw draaiende hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De schrijfster heeft het verhaal verder ingekleurd met fictieve elementen, zoals de aanvechting van een erfenis en liefdesverwikkelingen.
Op zich is dat best interessant en boeiend te noemen, mede doordat de tijdgeest mooi wordt weergegeven. Toch raakte het boek me niet zoals ik verwacht en gehoopt had. Allereerst omdat het pas na twee derde echt pakkender werd (en hetgeen je leest meer op zijn plaats valt). Maar bovenal omdat ik, tot op zekere hoogte, het warme kloppende hart, de ziel van het verhaal miste.
Naar het einde toe weet de auteur er meer emoties in te verwerken en raakt het af en toe zelfs een gevoelige snaar. Echter is dat wat mij betreft niet voldoende om deze oorlogsroman over vervlogen dromen, pijn uit het verleden, vergeving en een nieuw begin als topper te bestempelen.