Blinkt uit in tekst & tekening
Een meesterwerkje van de hoog getalenteerde Franse graphic novel-tekenaar/schrijver Bastien Vivès.
Het verhaal gaat over de loopbaan van een jong meisje, met groot talent voor ballet.
We zien hoe ze als 6- of 7-jarige haar Parijse balletschool binnenstroomt; de discipline die haar wordt opgelegd, en waaraan ze zichzelf onderwerpt. En de vorderingen die ze daarmee maakt.
Eenmaal opgeleid, vertrekt ze naar Berlijn, en breekt daar door. Als beroemde ballerina keert ze drie jaar later terug naar Parijs, wat tot een amusant einde van dit goed geschreven verhaal leidt.
Goed geschreven .... ja. Maar de teksten worden subliem ondersteund door Vivès' tekentalent. Wat 'Polina' ook hierdoor, om niet te zeggen vooral hierdoor, een lust voor het oog maakt.
Een aanwinst voor uw boekenkast !
Een aanwinst voor uw boekenkast !