Gruwelijk magistraal.

wyloeck 05 maart 2025
Zeven dagen na de ontvoering van een twintigjarige vrouw wordt op een grasveld dicht bij de internationale luchthaven van Los Angeles haar lichaam gevonden. Haar ledematen zijn zo neergelegd dat haar lichaam een ster lijkt te vormen. Uit de autopsie blijkt dat ze op een verschrikkelijke manier is vermoord. Maar er wordt meer ontdekt…

Rechercheur Robert Hunter krijgt de zaak toegewezen en wordt vrijwel direct geconfronteerd met een tweede slachtoffer. Hij realiseert zich dat hij snel moet zijn, want deze moordenaar lijkt voor niets of niemand terug te deinzen. Kan Hunter de mysterieuze crimineel stoppen?

Mijn mening:

Omvergeblazen. Magistraal.

Keer op keer denk ik bij zijn boeken ‘hoe kan hij dit nog overtreffen’ - en keer op keer doet hij het.
6 sterren jong, 6 sterren - pfieuw.

Ik schreef 3 jaar geleden al een review over zijn eerste thriller in deze reeks 'Handtekening van het kwaad', en ik wist toen al dat ik deze reeks geweldig zou vinden.
Dit boek is het zevende deel in de reeks met rechercheur Robert Hunter in de hoofdrol. Er zijn inmiddels 13 boeken uitgebracht in het Engels, en dus amper 7 ervan zijn tot nu toe vertaald in het Nederlands, het blijft geduldig wachten op de volgende delen. En ja, je leest ze best in volgorde.

Opnieuw krijgen we rechercheurs Robert Hunter en Carlos Garcia op het appel, in boek 6 was dat even anders (ik verklap niks, je moet het maar lezen). En opnieuw met een ijzersterk verhaal dat je niet kan neerleggen. Ik verslond dit boek alweer in recordtempo!
HOE FREAKING GOED IS DIE KEREL TOCH!

Ik kan echter niet veel inhoudelijk prijsgeven zonder het plot te verraden, dus dan doe ik dan ook niet.
Wat ik wel moet meegeven is het feit dat je een sterke maag moet hebben. De gruweldaden worden (zoals in al zijn boeken) vrij plastisch en gruwelijk verwoord, maar ik vond deze tot nu toe toch wel de gruwelijkste…! Wees gewaarschuwd.

En ja, ook nu denk ik weer ‘hoe kan/zal hij dit nog overtreffen’?

Conclusie: 6 sterren als dat kon! Gruwelijk magistraal. Must read!

Meer recensies van wyloeck