Fantastische eco-thriller
Beproevingen, geschreven door Janine Keijser
Dit is het tweede deel uit een geweldige eco-thriller serie over Lara. Een vrouw met een hart van goud voor dieren. En tegen dierenleed.
Dit boek is uitgegeven door uitgeverij Elikser. En ik heb dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.
Lara wordt gevraagd om een oude vriend te helpen met het opsporen van een verdwenen dierenactivisten in Londen.
Gezien de juridische achtergrond van Lara en omdat ze werkzaam is als freelance journalist, is ze namelijk de beste 'vertrouwelijke' persoon om meer te weten te komen over de achtergrond van deze verdwijning, maar ook over de duistere praktijken die deze vermiste activiste en haar vrienden op het spoor waren. Tijdens het onderzoek van Lara, komt zij steeds meer in de problemen, omdat zij de waarheid wilt weten. Hoever is Lara bereid te gaan? Voor haar vrienden, voor haar werk, voor de dieren? Zeker als haar leven op het spel komt te staan.
Wat vond ik van dit boek?
Het eerste deel rauw vond ik fantastisch. Ik was niet bekend met het sub-genre eco-thriller. Doordat het boek zo dicht bij mij staat met betrekking tot mijn eigen idealen is dat fantastisch om te lezen. Ik kon mij heel goed in de hoofdpersonages inleven.
Logischerwijs waren dus de verwachtingen voor het tweede deel erg hoog. En ik kan zeggen dat deze zijn uitgekomen. Wat een ontzettend heerlijk boek was dit om te lezen. Dit boek vond ik realistischer dan het eerste deel. Ook was deze spannender. De idealen waren nog steeds duidelijk aanwezig, al vond ik hier het thriller element hoger dan het eerste boek, waar toch de bio-industrie meer de boventoon voerde. In dit boek draait het meer om de actie -reactie. Oorzaak en gevolg. En het politieke spel dat hier erg aanwezig was.
Ik ga 'bijna' zeggen dat ik een nieuwe favoriete genre heb op mijn leeslijst.
Spannend van de eerste bladzijde tot de laatste bladzijde.
Ik geef 4.5*
Ik ben onwijs benieuwd of Janine dit schrijven volhoud in het derde deel ontworteld
Wat vond ik van dit boek?
Ik ga 'bijna' zeggen dat ik een nieuwe favoriete genre heb op mijn leeslijst.
Spannend van de eerste bladzijde tot de laatste bladzijde.
Ik geef 4.5*