Heftig boek, goed geschreven

xanne 20 februari 2025
Recensie tijd.
Denk aan mij, geschreven door Lois Blommestein.

Uitgeverij: Brave New Books
ISBN : 9789464655827
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 178
Verschijningsdata: oktober 2022

Waar gaat dit boek over?
Bij de politie staat een verwarde, enigszins onverzorgde vrouw aan de balie. Ze geeft aan misbruikt te zijn door een bekende cabaretier.
Al snel komt de geruchten machine op gang en in de media is er vooral sprake van victim blaming. Het is aan Luuk en Demi om erachter komen wie de waarheid spreekt. Is dat de zwaar getraumatiseerde en verwarde vrouw Roos of de populaire en charmante Ties Verduyn?
De politie ziet dat Roos de waarheid spreekt, maar ga dit maar eens bewijzen. Totdat er een tweede slachtoffer komt. De sneeuwbal gaat rollen.
Zijn de slachtoffers te redden? Kunnen de daders worden opgepakt?

Wat vond ik van dit boek?
Het is een boek dat je in sneltreinvaart kan lezen. Er zit in het gehele boek eigenlijk geen moment rust.
Dit zorgt ervoor dat je het boek in 1 moment uitleest en ook zeker meeleeft met de slachtoffers.
Wat dit aangaat, is dit boek echt goed geschreven.
De triggers in dit boek, zijn echter wel kantje boord. De geweldadige scenes worden behoorlijk expliciet geschreven. Ik kan daar doorgaans goed mee omgaan. Maar dit boek staat van a tot z vol. Op bijna elke bladzijde staat een verkrachting met nodige geweld en vaak uitgebreid verteld. Maakt dit het boek slecht? Nee. Niet direct. Zeker bij dit verhaal moet dat gedaan worden om het geloofwaardig te kunnen neerzetten.
Voor mijzelf als persoon was het toch wel iets teveel. Ik had er echt wel last van.

Daarom geef ik 3.5*
Al is het zeer zeker geen slecht boek.
Het was een goede thriller, vol actie en spanning geschreven.

Meer recensies van xanne