Onwijs leuk boek, prachtige cover
Duisternis over Eticlea, geschreven door Katie Vance. Ik werd verrast toen dit recensie boek met de post binnenkwam. Ik was dat kompleet vergeten.
En een verassing was dit zeker. Wat een ontzettend leuk boek.
Katie Vance, bedankt voor het vertrouwen.
Als je kijkt naar de cover van dit boek, wordt je kompleet meegezogen in mysterie. Duisternis. Ja het boek heeft een donkere kaft, maar toch ook niet. De gouden kleur heeft de overhand. Erg mooi. Goud staat bij mij voor hoop. Maar rechtsonder zie je een gouden bloem. Ik gok de lotus bloem, die staat voor wedergeboorte. Als dit geen cover is die je triggert, weet ik het ook niet meer. Maar mij triggerde deze cover zeker.
Dit boek vertaald een queeste van drie vrienden, genaamd Gydeon (leerling-magier) , Bras (zijn beste vriend) en Enelle (zijn grote liefde). Met zijn drie proberen ze een oplossing te vinden tegen een vuurdemon die Eticlea in duistenis probeert te krijgen.
Een duidelijk fantasieverhaal met alle fantasie elementen die nodig zijn om een sprankelend, leuk, actie verhaal te krijgen, die tegelijk geloofwaardig overkomt.
Een verhaal met hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Een boek van vriendschap en groei.
Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Normaal vind ik dat minder fijn lezen. Moet ik vaak schakelen. Hierdoor was het begin van het boek even zoeken. Maar in dit boek merkte ik gaandeweg, dat dit juist werkt. Je krijgt meer diepgang hierdoor en de personages komen veel meer tot hun recht. Je leert ze erg goed kennen.
Tot het moment dat je het boek niet meer wilt wegleggen.
Ik ben reuze benieuwd naar het vervolg van dit boek. (Tweeluik).
Het is het tweede boek dat ik van de hand van deze auteur heb mogen lezen. En ook Katie bewijst wat een goede Nederlandstalige fantasie auteurs we eigenlijk hebben.
Ik heb oprecht genoten 4.5*
En een verassing was dit zeker. Wat een ontzettend leuk boek.
Katie Vance, bedankt voor het vertrouwen.
Tot het moment dat je het boek niet meer wilt wegleggen.
Ik ben reuze benieuwd naar het vervolg van dit boek. (Tweeluik).
Ik heb oprecht genoten 4.5*