Krachtig boek

xanne 04 februari 2025
Recensietijd.
In december kreeg ik de vraag van Willemien Bloemink, pseudoniem van Emmeline Backhuys, of ik haar 2 in eigen beheer geschreven boeken wilde recenseren.
De geur van witte fresia's, die in 2021 uitkwam en dit boek, met liefde.
Willemien is de oprichtster van The Happy Mappa Company, een netwerk voor alleenstaande ouders.

Beide boeken zijn los van elkaar geschreven, ze kunnen los van elkaar gelezen worden. Maar ik ben blij dat ik eerst de geur van witte fresia's heb gelezen ( ook hiervan vindt je op mijn pagina een recensie). Want dit tweede boek is geïnspireerd door haar eigen ervaringen uit het eerste boek. Een boek dat grotendeels, misschien wel geheel biografisch.

Waar gaat dit boek over?
Flap
Als Willemien er alleen voor komt te staan met drie peuters en een grote schuld zakt de moed haar in de schoenen. Hoe komt ze hier ooit nog uit? Ondanks de financiële en emotionele misère zet ze haar schouders eronder en gaat aan de slag. Ze is vastberaden om sterker uit de situatie te komen en ze besluit de regie terug te nemen.
Met 'liefde' vertelt het inspirerende en aangrijpende verhaal van een alleenstaande moeder die, ondanks de vele financiële en emotionele uitdagingen, haar gezin weet te beschermen door vastberadenheid, creativiteit en het maken van een concreet plan.

Dit boek biedt praktische inzichten en adviezen voor alle ouders die er alleen voor staan of die het gevoel hebben er alleen voor te staan. Het laat zien dat het, ongeacht allerlei obstakels, mogelijk is om met doorzettingsvermogen en slimme keuzes je eigen koers te bepalen en je gezin (weer) op de eerste plaats te zetten. Met liefde is een verhaal van veerkracht, moed en de kracht van planning, geschreven voor alle (alleenstaande) ouders die hun gezin prioriteit willen geven.

Wat vond ik van dit boek?
Allereerst vond ik het fijn om verder te kunnen lezen over dit gezin. Het boek begint namelijk waar witte Fressia's eindigt.
De tekst die Willemien voor mij heeft geschreven in dit boek God bless you, is zeker van toepassing.
In beide boeken komt naar boven, dat Geloof een belangrijke plaats heeft in dit gezin. Aan gezien ik zelf ook gelovig ben, kon ik de geloofsaspecten en hoe je in het leven staat, goed plaatsen. Vanuit vergeving. De strijd niet aangaan vanuit haat, maar vanuit liefde.

Een mooie quote die dus ook van toepassing is op dit boek is, Liefde overwint, liefde is altijd sterker dan haat.

Toen ik jonge kinderen had, kwam ook ik alleen te staan. Ik zou veel hulp gehad hebben aan dit boek. Dus is het zeker een aanrader, een soort hulpmiddel, voor alleenstaande ouders. In hoe te voorkomen dat je verdrinkt. In walhallah van regels, in walhallah van onrust, angst, verdriet, onzekerheid. Zonder je te verliezen in zelfmedelijden. Het is een krachtig boek. Waarin veel adviezen staan vermeld.
Als je deze twee boeken als tweeluik leest, kan dit zeker voor alleenstaande ouders waardevol zijn.
Lees je alleen dit boek (met liefde), denk ik dat je de achtergrond minder meekrijgt en ook niet goed snapt waar nu de kracht vandaan komt. Misschien komt het boek dan belerend of kinderlijk over soms. Dus ik adviseer het in combinatie te lezen. Want dan ga je het boek echt waarderen. Als je de boeken dan hebt uitgelezen, kan je alleen maar respect hebben voor een moeder, een vrouw, met een hart van goud. Die voor liefde en in haar geloof, alles doet voor haar kinderen. En haar leven volop zin geeft. Een vrouw die adviezen geeft, juist daar waar zij vastliep. Als een soort ervaringsdeskundige.
Well done
4.5*