Heerlijk tussendoortje

xanne 21 februari 2025
Recensie tijd.
Moord in kwadraat, geschreven door Dirk M. Zanen.
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie. Hiervoor mijn dank.

Ik was erg benieuwd naar de schrijfwijze binnen dit boek, daar het vorige boek dat ik van deze auteur had gelezen soms onduidelijk overkwam.

Waar gaat dit boek over?
In de zomer van 2022 worden er in de gemeente Emmen in slechts korte tijd enkele gruwelijke moorden gepleegd. Tevens vindt een boswachter in het Valtherbos het ontzielde lichaampje van een pasgeboren baby. Na nog een serie autodiefstallen te hebben opgelost, verdwijnt de jonge, Poolse echtgenote van de burgemeester zonder een spoor achter te laten. Kortom, het zijn zeer drukke tijden voor inspecteurs Walter de Waal en Leo Stans, met hun team rechercheurs van het plaatselijke politiekorps.

Wat vond ik van dit boek?
In dit boek heeft Dirk ervoor gekozen om wat kortere zinnen te gebruiken, dan in zijn andere boek.
Hierdoor leest het boek niet altijd even vloeiend, maar is wel veel beter te volgen dan zijn boek Mediterraanse moordenaars. In het begin is deze manier van schrijven best wennen. Maar daarna leest het toch wel fijn.
Hij schrijft een spannend verhaal waar meerdere verhaallijnen elkaar door elkaar heen te volgen zijn. Waardoor het boek spannende wendingen heeft. En geen koker verhaal wordt. Het wisseld elkaar keurig af. Ik vond het een leuk boek. Werd erdoor verrast.

Meer recensies van xanne