Het boek had ook woorden schieten tekort kunnen heten

xanne 09 oktober 2024
Via Uitgeverij Doornwater mocht ik het boek moorden schieten tekort, geschreven door Rob van Doorn lezen, tegenover een eerlijke recensie. Hiervoor mijn dank.

Moorden schieten te kort kort is een zeer actuele politieke thriller die onder je huid gaat zitten en je niet meer loslaat.
Het boek bestaat uit drie delen, Geurt de Vries, de Syrische Aiesha, en de Nederlandse Kim (agent)

Aiesha is een politieke vluchteling die is getrouwd met een hooggeplaatste officier in het leger van Assad. Hij vermoord de vader van Aiesha en haar broer. Ook probeert hij Aiesha te vermoorden zodra hij erachter komt dat ze geheime informatie deelt aan de opstandelingen van het regime. Hierbij komt ook haar zoontje om het leven.
Na een verschrikkelijke vlucht voor geweld komt ze terecht in Groningen waar de verliefd wordt op een enigszins gevallen politieagent Geurt.

Kunnen zowel Geurt als Aiesha hun verleden achter zich laten? Of is duidelijk dat het verleden je altijd weer weet in te halen?

Het boek moorden schieten tekort, had in mijn optiek ook anders kunnen heten.
Namelijk, woorden schieten tekort.
Want dat is in deze recensie echt het geval.
Ik heb er niet echt de juiste woorden om te beschrijven wat dit boek inhoudt en hoe een boek jan raken.
Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, die precies de juiste snaar weten te raken. Kort en bondig. Niet te uitgebreid, waardoor jezelf vanuit je gevoel dingen aanvult. Beklemmend. Je hebt het idee dat je vanuit je stoel een film bekijkt en je probeert te bevatten wat er gebeurd.
En nee, dit is geen realiteit in de zin van een biografie. Maar dit is wel de realiteit voor veel vluchtelingen, ieder met een eigen verhaal. En dat komt binnen. Via dit boek van Rob van Doorn
Ik ben er stil van.

Woorden schieten tekort.

Prachtig boek dat je meeneemt en je toch oprecht anders laat kijken naar de vluchtelingen in het algemeen. Maar daarnaast gewoon een heel erg goed boek is, prima in elkaar zit, spannend is en meelevend.

Dikke 5*

Meer recensies van xanne