Boek met een uniek verhaal!

Xjuf.ilse.leest 06 februari 2025

Het verhaal wordt vertelt vanuit twee perspectieven. Namelijk vanuit Laura en Isaac. Beide zijn ze kinderen van eigenaren van rivaliserende schoenenfabrieken. Ze hebben een verleden met elkaar... maar weten niet dat ze elkaar schrijven. In mijn ogen heeft dat iets magisch, maar ook zeker iets romantisch. Helemaal als de achterlaatplaats van die brieven in een boom is. Stiekem klinkt dat wel heel leuk en ook nog eens spannend ook.

Ik hou ervan als een boek 2 aparte verhaallijnen heeft, die wel met elkaar te maken hebben, maar later dan bij elkaar komen. Daarnaast vind ik het idee achter dit boek wel erg leuk bedacht! Wat ik ook heel leuk vind, is de afwisseling tussen het verhaal zelf en de correspondentie tussen Laura en Isaac. Echter als ik heel eerlijk ben, miste ik soms wel een beetje diepgang in de verhaallijn. Hierdoor werd het soms een beetje eentonig, maar verder was het wel een heel leuk verhaal.

Het boek bevat veel verschillende personages. Zo vind ik het personage van mevrouw Gurkin zo ontzettend liefdevol. Hoe ze zich als een moeder vol liefde en bescherming over Laura ontfermt is echt te lief. Daarnaast hou ik er van hoe Isaac zoveel om Laura (zijn penvriendin) geeft, ondanks dat hij 7 jaar lang niet wist wie ze was. Laura zelf vind ik ook een heel leuk personage, waarbij je je goed kan inleven. Het is bewonderingswaardig hoe Laura haar droom volgt als vrouw in die tijd, en ervoor kiest om in de dierentuin te gaan werken als vrijwilliger en daar het vuile werk te moeten doen. Ze heeft zoveel wilskracht en gaat voor wat ze werkelijk wilt. Hoewel er veel leuke personages in het zijn, zaten er ook een aantal personages in waar ik al gauw een hekel aan kreeg. Maar juist al die verschillende personages maken het boek zo afwisselend en leuk.

Hoewel ik hier en daar wat diepgang miste, heb ik wel enorm van het boek genoten. De bijzondere schrijfstijl, de personages uit het boek en de mysterie van het verhaal zelf maken het boek zeker het lezen waard!

Bedankt @kokboekencentrum.romans voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van Xjuf.ilse.leest