Heerlijke feelgood!
'Soms... Sabrina Swift... is het zo dat hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.'
Ik hou in dit verhaal van het personage van Sabrina en haar impulsiviteit, zoals het huren van het winkelpand wat ze omtovert tot een kerstwinkel. Het geeft zo’n heerlijke en soms lachwekkende sfeer aan het verhaal. Je leeft ook zo met Sabrina mee. Dat ze hetgeen met Dom ook nog eens met Lowen moet meemaken, is echt verschrikkelijk. Ook de andere personages veroveren al gauw (opnieuw) je hart. Je valt namelijk ook meteen voor het personage van Connor. Zijn Ierse, nuchtere karakter vult dit verhaal zo goed aan. En hoe Connor per direct terug naar het appartement kwam toen Sabrina hem belde was echt aandoenlijk om te lezen.
Door de fijne schrijfstijl leest het boek lekker vlot weg. De hoofdstukken variëren in lengte. Hoewel dit een vierde deel is in de serie, kan je hem naar mijn mening ook los lezen ervan. Ik had niet het gevoel dat ik veel achtergrondinformatie mistte wat mij ervan zou weerhouden om het verhaal te begrijpen.
Helaas miste ik in dit boek de warmte van een kerstfeer die je zou verwachten bij zo'n boek als deze. Het boek heet 'de kerstwinkel van Ferry Lane', dan verwacht je waarschijnlijk ook wel een kerstverhaal, of iets met een kerstsfeer van dien. Helaas komt dat jammer genoeg amper terug in het verhaal. Ik denk dat er op het gebied van kerst en alles eromheen veel meer uit te halen was dan nu is gebleken.
Ik had dus misschien een ietwat ander verhaal verwacht, maar ondanks dat is het boek wel heel vermakelijk, leuk en ook aandoenlijk om te lezen. De gedachte dat een hechte gemeenschap alles doet voor elkaar is de gedachte die in dit boek telt.
Het is een feelgood vol humor, vriendschap, hier en daar wat drama, en natuurlijk ook wat romantiek. De onwijs leuke personages maken het verhaal ten slotte helemaal af. Afgezien van een andere verwachting, heb ik wel veel plezier beleefd met het lezen van het verhaal van Sabrina en haar (nieuwe) vrienden!
Dankjewel @zomerkeuning dat ik dit verhaal voor jullie mocht lezen en recenseren!