Kei goede thriller

Xjuf.ilse.leest 06 maart 2025
Dit jaar mag ik deelnemen aan de worldofthrillers boekenclub van harper collins. Echt ontzettend leuk, aangezien ik enorm houd van thrillers. Afgelopen maand kregen we ons eerste boek binnen, namelijk: Het laatste woord geschreven door Louisa Scarr.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven. Vanuit het oogpunt van Lucy Halliday en Jake Ellis, maar ook vanuit het oogpunt van een mogelijk slachtoffer. Het boek is verdeeld in 3 delen. Met enige regelmaat staat er boven een hoofdstuk de dag waarop het hoofdstuk zich afspeelt. Hierdoor wordt de tijdlijn van het verhaal erg overzichtelijk. Ook heeft het boek korte hoofdstukken, en leest daardoor gemakkelijk weg. Het verhaal wordt vol detail verteld. Het voelde voor mij daardoor alsof ik er zowat zelf bij was.

Lucy Halliday en haar speurhond Moss staan in het boek als personages centraal. Het is mooi om te lezen hoeveel liefde er tussen Moss en Lucy speelt. De twee personages zijn zo leuk samen; ze gaven mij een beetje commissaris Rex vibes! Ik had tijdens het lezen veel respect voor Lucy en alles wat ze heeft meegemaakt. Ik snap haar heel goed dat ze de vermissing van haar man niet kan laten rusten. Tegelijkertijd moet dit godvergeten veel aan je vreten.. mentaal en fysiek, en ook die kant ervan krijgen we te lezen. Ook maken we kennis met Jack Ellis. Er hangt in het verhaal nogal een mysterie omtrent zijn verleden, waar we steeds meer te weten over komen. Beide personages houden je enorm geboeid.

Het boek gebruikt veel afkortingen die connectie hebben met politie/crime. Ik kijk en lees veel thrillers/crime waardoor ik de afkortingen snel begrijp. Echter kan ik er heel goed bij inkomen dat iemand die niet thuis is in dit genre moeite kan hebben om deze afkortingen te begrijpen.

Dit boek was voor mij een hele leuke en positieve kennismaking met de schrijfstijl van Louisa Scarr aka Sam Holland. De verhaallijn van het boek heeft iets dat je geïnteresseerd en op het puntje van je stoel houdt. Je wilt gewoon doorlezen, en voor je het weet… Is het boek alweer uit.

Ik kijk met smart uit naar het volgende deel!

Meer recensies van Xjuf.ilse.leest