Een heerlijk feelgood roman!
‘Het komt goed. Dat beloof ik. Ik heb niet veel in de hand, maar ik kan er wel voor zorgen dat je je niet alleen voelt of aan je lot overgelaten wordt.’
Door @kokboekencentrum.romans werd ik benaderd of ik ‘Het Spontane Liefdescontract’ wilde lezen voor hun Tiktoktour. Hoewel ik mee doe aan de tour op tiktok, kon ik het ook niet laten om een recensie over het boek op instagram te plaatsen!
Het boek gaat over Poppy en Dallas. Poppy is een ietwat onzekere chef die haar eigen restaurant heeft in Loveland en Dallas is, volgens de roddelbladen, een arrogante hockeyspeler. Per toeval ontmoeten de twee elkaar, en Poppy maakt gebruik van dat moment om haarzelf in betere schoenen te zetten. Echter bevalt dat de twee wel, en gaan ze een ‘liefdescontract’ met elkaar aan.
Ik zat vanaf hoofdstuk in gelijk in het boek. De manier hoe de twee elkaar leren kennen is bijzonder, maar zo leuk. Heerlijk hoe Dallas ook gewoon lekker meespeelt op dat moment. Wat ik ook ontzettend leuk vind is dat de Oma van Dallas nauw in dit verhaal betrokken is. Dat het hele idee van fakedating van haar af komt, vind ik dan ook geniaal bedacht. Love it hoe ze zich zo direct met beide bemoeid. De chemie tussen Poppy en Dallas spat ook vanaf begin af aan van het papier af. Ze zijn echt gewoon zo schattig samen. Kortom: van alle karakters ga je per direct houden. Ze stelen je hart en laten dat niet meer los.
Het verhaal zelf heeft redelijk korte hoofdstukken en leest lekker vlot weg. Tijdens het verhaal krijg je soms een afwisseling met de rubriek ‘The Rumor Mill’ en de visuele sms’jes tussen de personages. Dit geeft een leuke twist aan het boek. Het boek bevat de nodige drama, maar zit ook vol humor en natuurlijk romantiek. Of terwijl: een perfect romance boek in mijn ogen!
Met een grote big smile van hier tot aan Loveland en heel veel ‘aaahs’ heb ik alle hoofdstukken zitten lezen van dit geweldige boek. Een aanrader voor iedereen! En stiekem hoop ik dat @courtneywalsh ons nog gaat verblijden met meer verhalen uit dit universum! Who knows?