Om weg bij te griezelen!
Het boek start met een uitleg van de game app die in dit boek centraal staat. Zo snap je precies hoe het in zijn werking gaat. Daarnaast vind ik het idee van dat een gameapp de hoofdrol speelt in een verhaallijn erg goed bedacht en pakkend voor kinderen, want het is een hedendaags iets dat de jeugd van tegenwoordig enorm aanspreekt.
Het verhaal wordt verteld vanuit een perspectief, namelijk die van Angelo. Op deze manier wordt het niet te verwarrend voor kinderen. Ook bevat het boek korte hoofdstukken, wat het lezen zoveel makkelijker maakt. Kinderen zullen op deze manier minder snel afgeleid zijn en juist meet betrokken bij het verhaal.
Ieder personage in dit verhaal is zo leuk bedacht en uniek op zijn/haar eigen manier. Wat ik leuk vond om te lezen is hoe de groep vrienden n.a.v. de evenementen uit het vorige deel qua persoonlijkheid ook veranderd lijkt te zijn, en je dit nu terug las in het verhaal. Wat de schrijfster heel mooi met het personage van Angelo laat zien, is dat het oké is als je niet oké bent en dat daar niks mis mee is. Maar stiekem ga ik telkens stuk door de humor en droogheid van Gus. Ook meneer Canton is zeer lachwekkend met zijn taalgebruik.
Het gehele fragment dat op en rondom de kermis afspeelt is zo leuk bedacht en goed uitgewerkt. Waar beter om het plot te laten afspelen dan op een plek waar eens in de zoveel tijd menig kind zijn/haar plezier beleefd. Maar alle dingen die op de kermis plaatsvinden zijn wel echt gruwelijk uitgedacht, en dat maakt het (gehele) boek weer zo goed. Er komt flink wat gruwel en griezel in voor, en daar moet je als kind/tiener maar wel net van houden.
Het verhaal van 'Horrorgame' is een en al Griezel en gruwel, maar zit ook boordevol met spanning, avontuur en een flinke dosis humor. Een boodschap dat centraal staat in dit boek is de kracht van vriendschap; een mooie gedachte die dit boek glashelder aan kinderen duidelijk maakt. Als je kind, of jijzelf, er van houdt om de stuipen op het lijf gejaagd te worden, dan is dit boek zeker aan te raden!
Dankjewel @uitgeverijdefontein voor het opsturen van dit boek!
Dankjewel @uitgeverijdefontein voor het opsturen van dit boek!