Een onwijs goede thriller!
Voor mij is dit het eerst Scarpetta boek dat ik van Cornwell lees. Wat mij direct opvalt is dat we lezen vanuit het perspectief van Kay Scarpetta, een forensisch patholoog. Het werk dat ze uitvoert geeft gelijk een hele andere kijk op het verhaal.
Het boek heeft een fijne schrijfstijl en leest lekker vlot weg. Het verhaal wordt tot in de detail verteld, waardoor het erg beeldend wordt. Iets dat ik altijd een pluspunt vind aan een boek. Je leert de crime case eerst kennen, dan de uitvoering van het onderzoek, zowel lichamelijk als het onderzoek van de crime case zelf, en uiteindelijk het oplossen ervan. Je bent van begin tot eind betrokken bij het verhaal en dat maakt de verhaallijn en haar personages zeer interessant en indrukwekkend.
Kay komt over als een krachtige, maar ook zeer intelligente vrouw. Wat ik heel leuk vond aan haar personage is dat ze geen alledaagse forensisch patholoog is. We lezen hoe ze zich in bepaalde situaties bevindt omtrent haar werk zoals op een militaire basis of zelfs onderwater. Het is wel duidelijk dat Scarpetta van alle markten thuis is, en dat maakt haar karakter bijzonder en uniek. Om Marino moest ik ook regelmatig lachen. Iets dat ik ook ontzettend waardeer zijn de personages van Lucy, het nichtje van Kay en Tron, haar partner. Ze zijn werkzaam bij de Secret service als agent en Lucy ook als helikopterpiloot. Ze laten zien dat vrouwen zich ook prima kunnen redden in het betreffende werkveld.
De vijand van dit verhaal is eigenlijk vanaf begin af aan al bekend. Ergens vind ik dat jammer, maar toch is het interessant omdat ze haar nog niet te pakken hebben. Ik merk dat ik, als het gaat om de vijand, wat informatie mis die waarschijnlijk in eerdere boeken terug te vinden is. Echter is het een klein iets en kan je het verhaal, ondanks die missende informatie, heel goed volgen.
De schrijfkunsten van Cornwell zijn onwijs goed en ik durf met alle zekerheid te zeggen dat ik nog lang niet klaar ben met haar boeken. Ik ben verkocht aan de Kay Scarpetta serie en kijk er naar uit om haar andere boeken te lezen!
Dankjewel @lsuitgeverij voor het opsturen van dit boek!
Dankjewel @lsuitgeverij voor het opsturen van dit boek!