Wat een boek!
Met dank aan @zomerkeuning kreeg ik dit prachtige recensie exemplaar binnen, en ik kan je zeggen… Ik had hem binnen no-time uit!
Allereerst wil ik mijn complimenten geven aan het design. Het derde deel is prachtig uitgegeven, en past ontzettend goed bij haar voorgangers. En heb je die prachtige edges al gezien!?
Wat was het toch weer heerlijk om met Violet, Xaiden en hun vrienden op avontuur te gaan. Meermaals ging ik echt stuk om bepaalde situaties waarin ze zich bevonden. Zo vond ik de actie, aan het begin, omtrent het Senarium echt geniaal bedacht. Ook had ik mijn vermoedens over Violet, die later werden bevestigd. Maar er waren ook momenten die ik totaal niet zag aankomen… en fragmenten waarbij ik echt heb zitten schreeuwen naar mijn boek.
Iets dat ik ontzettend leuk vind aan dit deel, is de personage en wereldopbouw. We krijgen veel meer diepte in karakters, en leren bepaalde personages (RIDOC ) veel beter kennen. Daarnaast krijgen we ook veel meer te weten over de wereld waarin we ons in dit boek wanen. Wat ik ook erg leuk vind, is dat dit deel ook grotendeels om Andarna draait. De koppigheid van Andarna als puber, en het gekibbel tussen Tairn en Andarna vond ik heerlijk om te lezen!
Ik ging enorm vlot door het boek heen. Vergeleken met het vorige deel zat er, naar mijn mening, ook veel meer spanning en avontuur in. Telkens zei ik: ‘’Ik ga na dit hoofdstuk slapen’’. En dan gebeurde er aan het einde van het hoofdstuk weer iets, en voordat ik het wist was ik weer een aantal hoofdstukken verder… Je zou mijn notities van dit boek eens moeten lezen.
Menig lezer is het denk ik wel met mij eens is: dit boek was/is een enorme rollercoaster. Alle emoties die dit boek met zich meebrengt.. mijn god. Ik had een complete error over het einde. Ik heb letterlijk tientallen minuten voor mij uit zitten staren om het einde te kunnen bevatten en begrijpen. En nog steeds dwalen mijn gedachtes alle kanten uit om te speculeren wat er nou precies gebeurd is, en mogelijk nog staat te gebeuren. Dit einde.. fenomenaal!
Well done Rebecca. Well done. I need book 4 asap.
Well done Rebecca. Well done. I need book 4 asap.