Echt genoten van dit 4e deel!
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven; vanuit die van Theo en die van Winter. Het boek heeft korte hoofdstukken en de schrijfstijl van Elsie leest gewoon weer heel lekker weg.
Na de SMS conversatie tussen Winter en Theo springen we anderhalf jaar verder de tijd in, naar het heden waarin Winter moeder is van haar kleine en waar Winter en Theo elkaar weer tegenkomen. Hoewel de manier waarop niemand toe te wensen is, vind ik het wel te benijden hoe Winter direct te hulp schiet op het event.
Die arrogantie van Theo… Ik ben er dol op. Ook hou ik ervan hoe hij het bloed onder de nagels van Winter haalt, maar tegelijkertijd ook om haar geeft. Ik heb Theo altijd gemogen de gehele serie door. Maar zijn reactie op de sms dat Winter zwanger is van hem vond ik toch wel behoorlijk bagger. - Ondanks dat houd ik nog wel van Theo hoor - En als je het verhaal verder leest ga je hier weer zo anders over denken... Van 'wat een rotzak' ga je op het moment van lezen van dat betreffende fragment naar 'arme Theo..’ Ik had het zo met hem te doen rondom de hele veranda scene, maar tegelijkertijd benijd ik hem ook enorm dat hij per direct al zijn verantwoordelijkheden pakt. Hoe hij beide zijn meisjes beschermt en verdedigt is echt te schattig voor woorden. En die ledikant scene... te schattig!
Maar hoewel ik het veel over Theo heb hierboven, heb ik ook enorme bewondering voor Winter. Na alles wat ze heeft doorgemaakt, houd ze wel haar balletjes hoog, met of zonder Theo, en volgt ze haar dromen en hart. Dat kan ik alleen maar bewonderingswaardig vinden.
Ik hou van de verwijzing naar Greys anatomy, een van mijn favoriete shows. Mijn hart maakte bij deze verwijzingen toch wel even een sprongetje. En de sportschool en bruiloft scene.. En hoe Theo voor Winter opkomt tegenover kip.. Ik smolt echt weg bij het lezen van dat fragment.
Ik zat er zo diep in verzonken dat ik tijdens het lezen regelmatig vergeten ben om dingen op te schrijven voor deze recensie. Dus hoewel deze recensie misschien wat korter/anders is dan van mij gewend, heb ik wel ontzettend genoten van dit verhaal!
Bedankt @aprilbooks.nl voor het opsturen!
Bedankt @aprilbooks.nl voor het opsturen!