Een heerlijke mysterie met vrouwen in de hoofdrol!
Een geheim bedrijf voor vrouwen en door vrouwen gerund. Ik hou van het concept en de gedachte erachter! Het lijkt me heerlijk om in die tijd, als vrouw van adel, ongezien als een schoffie van de straat te kunnen voordoen. En zodoende alles te kunnen doen wat je als vrouw in die tijd niet zou kunnen. Ik kan mij er heel goed bij inkomen dat Isobel dit heerlijk vindt.
Het boek is in 5 delen verdeeld. De hoofdstukken variëren in lengte, maar zijn niet lang. Zo blijf je betrokken bij het verhaal en raak je, in mijn geval, niet zo snel afgeleid. Ik vind het heel goed dat de schrijfster zoveel diversiteit heeft verwerkt in het verhaal, zoals enkele relaties en identiteiten van personages. Dit boek is een Enola Holmes meets Bridgerton verhaal. Ik hou van de sfeer die het verhaal uitstraalt. Je voelt je net Sherlock/Enola Holmes die meespeurt van begin tot eind.
Isobel is een sterk personage. Ik hou ervan hoe ze stevig in haar schoenen staat en zich staande houdt in een "mannenwereld ". Daarnaast is ze ook heel zorgzaam en onbaatzuchtig. Wat terug te zien is in haar werk, maar ook in de zorg om haar moeder. Ook is ze ontzettend slim aangelegd, wat voor de leukste en meest geniale situaties zorgt. Van Max ga je ook direct houden. Zijn humor en persoonlijkheid zijn zo leuk!
Vanaf begin af aan volgen we Isobel met haar mysterieuze puzzeltocht, waar de charmante Max zich later bij haar aansluit. De momenten tussen Max en Izzy zijn zo leuk om te lezen! Met een grote glimlach lees ik het gekibbel tussen hen. Wat ik bijzonder vind, maar tegelijk ook heel leuk, is dat we de kijk op de wereld in die tijd lezen van zowel Max als Isobel. Beide denken ze heel anders over dingen, en dat simpelweg omdat ze van verschillend geslacht (en afkomst) zijn.
‘The Agency for Scandal’ is een heerlijk amuserend verhaal over de kracht van vrouwen, vriendschap en loyaliteit. Het zit boordevol humor, mysterie, avontuur en natuurlijk ook een beetje romantiek. Ik heb ontzettend genoten van dit boek, en kijk dan ook zeer uit naar het lezen van deel 2!
Dankjewel @feelgoodvibesbooks voor het opsturen van dit boek!
Dankjewel @feelgoodvibesbooks voor het opsturen van dit boek!