Klifibeginner

yolandawilken 13 oktober 2022
"Zelfs als alles eindigt" werd gepresenteerd als een klifi roman. Voor mij nog een volstrekt onbekende term die wel verwachtingen schepte.
Het is een makkelijk leesbare roman die verdeeld is in vier delen. Elk deel wordt vanuit een ander personage verteld wat het voor mij soms wat verwarrend maakte.

Het boek gaat over het effect van de noodtoestand op de vertellers. Wat doet het met hun leven en hoe reageren ze als het water ze aan de lippen staat of, in dit geval beter, het vuur ze aan de schenen ligt.
Het is uiteindelijk puber Vilja die nog een soort van probeert om acties uit te voeren die ergens toe leiden. Dat het niet altijd de meest handige acties zijn is haar daarmee vergeven.
Ik kon me met geen van de personages echt verbinden wat misschien maakte dat ik het boek met enige afstandelijkheid heb gelezen. Het heeft me niet gepakt.

Meer recensies van yolandawilken