Een feelgood met een boodschap
Dit boek heeft alle ingredienten voor de perfecte kerstcocktail.
Ik heb genoten vanaf de allereerste pagina.
Het boek is geschreven door twee fantastische schrijfsters, maar dat heb ik eigenlijk geen moment gemerkt. Het verhaal loopt heerlijk vlot door en je leest het echt in één ruk uit.
Ik kon het gewoon niet wegleggen, want je wil weten hoe het verder gaat met Manuel en Britt.
Het leuke is dat ze zo'n onwaarschijnlijk koppel zijn, maar toch ook weer zo complementair aan elkaar zijn. Ze vullen elkaar gewoon aan.
Hij zorgt voor een bepaalde rust in haar leven en zij zorgt ervoor dat hij wat meer uit zijn comfortzone stapt.
Ik heb echt gegierd van het lachen, plaatsvervangende schaamte gehad, meegemopperd met Britt en ook geregeld wat traantjes gelaten.
Want naast de fijne comfy romantiek raakt het boek ook een aantal zwaardere thema's aan, zoals rouw en eenzaamheid. Deze onderwerpen raken je en zetten je weer even aan het denken over je iegen leven. De opa en oma van Britt hebben een speciaal plekje in mijn hart en het evenement dat Manuel organiseert tegen eenzaamheid is in deze tijd, waar iedereen het zo druk heeft met werk en gezin, treffender dan ooit!
Wendy en Jacodine weten een goede balans te houden tussen deze onderwerpen en de liefdevolle verhaallijn van Manuel en Britt.
Dat muziek verbind dat weten we allemaal wel, maar deze twee zijn fanatieker dan de meeste van ons en ook daar vinden ze elkaar perfect in. Het hoofdstuk in de kroeg was hilarisch! De struggle en onzekerheid die beide karakters doormaken is voor veel mensen een wereld van herkenning. Want ineens is daar die ene persoon die heel je wereld op zijn kop zet, maar voelt die ander wel hetzelfde als jij?
Ondanks dat het een kerstboek is, kan je dit boek ook prima het hele jaar door lezen.
Het zal je hart telkens opnieuw weer verwarmen en achterlaten met een grote glimlach op je gezicht!
Ik heb genoten vanaf de allereerste pagina.