Potentie, maar er moet nog wat gesleuteld worden
Een tijdje geleden werd ik door de schrijver benaderd met de vraag om zijn boek te lezen en een eerlijke recensie te geven.
Ik kreeg een heel mooi pakket met een toffe boekenlegger en een mooi artwork erbij. Dat voelt altijd als een cadeautje om open te maken. Het verhaal sprak me enorm aan. Een jonge vrouw met verborgen krachten die onzichtbaar probeert te blijven en gewoon haar leven wil leiden, maar door onverziene omstandigheden gedwongen wordt om uit de schaduw te stappen. Helemaal top! Als een echte heldin pakt ze haar verantwoordelijkheid en voordat ze het weet raakt ze verstrikt in politiek en oorlog.
Het verhaal heeft enorm veel potentie, maar omdat het een relatief kort boek is (181 blz) wordt je overweldigd door de vele karakters en ontwikkelingen. Door drukte met werk en privé had ik geen tijd om hem in één keer uit te lezen, waardoor ik hem in delen heb gelezen. En elke keer als ik hem weer oppakte moest ik in mijn geheugen graven wie nou wie was en wat er op dat moment gebeurde. Vaak moest ik dan ook even terugbladeren. Dat is jammer. Het was fijn geweest als de focus op één of twee karakters had gelegen en die echt goed ontwikkeld waren. Elladine gaat van een onzekere jonge vrouw in een heel snel tempo naar een meesteres der magie. Die groei had gestager mogen zijn, waardoor je met haar meegroeit. Nu voelde ik geen verbintenis met haar, terwijl zij toch de ster van het boek is.
De schrijver heeft een vlotte manier van schrijven die prettig leest en daardoor vind ik het jammer dat ik het niet meer sterren kan geven.
De worldbuilding vond ik overigens wel heel tof en daar lees je ook uit dat de schrijver een heel duidelijk beeld had waar hij naartoe wilde gaan.
Misschien een goede redacteur inhuren en met diegene het verhaal nogmaals doorlopen en verder ontwikkelen, want potentie heeft het zeker!
Bedankt voor het recensie exemplaar!
Bedankt voor het recensie exemplaar!