Lekker vlot boek met de juiste dosis spanning en spice
Ik vind een goed maffiaboek met een spicy tintje altijd lekker om te lezen. Je hoeft er niet bij na te denken, het is gewoon lezen en genieten. Dit is de eerste keer dat ik over de Chinese maffia lees en ook dit vond ik helemaal top! Je wordt meegenomen in de Chinese cultuur en je maakt kennis met de gewoontes van de Yakuza.
Omdat het verhaal niet heel diep op alle details in gaat,
blijft het een lekker vlot verhaal.
Ondanks dat het een maffia boek is, wordt het geen dark romance en bleef het een relaxt verhaal om te lezen.
De spanning tussen Tessa en Haoron is vanaf hun eerste kennismaking meteen duidelijk tastbaar. Tessa is een onschuldige jonge vrouw uit een provinciaal dorpje. Ze heeft eigenlijk nog nooit iets in haar leven meegemaakt en is beschermd opgevoed door haar moeder.
Als ze dankzij haar nicht wordt aangenomen als nanny van een Chinees gezin, komt ze in aanraking met de Chinese cultuur. De kinderen hebben een heel ander dagritme, dan de westerse kinderen die ze altijd heeft lesgegeven en daar moet ze echt even aan wennen. Echter gaat ze de cultuur steeds meer waarderen en wordt ze stapelgek op de kinderen.
Toch heeft ze moeite met de afstandelijke houding van de ouders naar de kinderen toe.
Als ze de iets oudere Haoran leert kennen denkt ze in eerste instantie dat hij de kok is in het restaurant van de ouders, maar al snel komt ze erachter dat hij niet is wie ze denkt dat hij is. Als ze dan ook nog achter zijn ware identiteit komt en hij haar en de kinderen redt van belagers, wordt ze meegezogen in een wereld waar ze liever nooit in terecht had willen komen. Maar ze heeft geen keus, want ze staat bij hem in het krijt!
Maar de charmante Haoran en haar lieve oppaskindjes zorgen ervoordat ze zich staande weet te houden in een wereld waar alles om eer draait.
De spicy scenes in het boek zijn een mooie toevoeging in het verhaal en de smeulende banter tussen Tessa en Haoran geven je kriebels in je buik.
Ik heb dit boek gekocht op het Fall into Romance event en Jen Minkman vertelde toen dat ze ook een Japans maffia boek heeft geschreven.Die ga ik dan ook zeker lezen!
Omdat het verhaal niet heel diep op alle details in gaat,
blijft het een lekker vlot verhaal.