Heerlijke novelle
Vorig jaar was ik met mijn moeder bij het Fall into Romance event van Dutch Venture Publishing. We kregen toen allemaal een super leuke goodiebag met daarin twee boeken. Eén daarvan was Rebound, maar omdat ik nog zoveel recensie exemplaren had liggen bleef hij op mijn tbr stapel liggen. MIjn moeder had hem inmiddels wel gelezen en die gaf meerdere keren aan dat hij zo goed was en ik hem echt moest gaan lezen.
Begin deze maand heb ik besloten om meer uit eigen kast te gaan lezen en ik ben dus begonnen met deze. En ik daar heb ik absoluut geen spijt van!
Wat een goed geschreven novelle was dit! Anne May schrijft op een vlotte en prettige manier, waardoor je door het boek heen vliegt en het niet weg wil leggen. Ze weet je binnen een paar bladzijden te binden aan het boek en de hoofdpersonen. En die laatste zijn echt heel goed uitgewerkt, wat heel lastig kan zijn in een novelle. Vaak wordt er te snel over zaken heen gestapt, waardoor ik geen connectie voel. En dat was nu zeker niet het geval.
Je leest vanuit verschillende perspectieven, maar met name vanuit Chaim en Milco waardoor je echt meegenomen wordt in de verschillende verhalen en gevoelens.
Chaim is een hele gevoelige jongen die een groot trauma met zich meedraagt en er alles aan doet om te ontsnappen aan zijn leven waarbij hij alleen maar teleurstelling en verdriet ervaart.
Hij vertrekt naar zijn zus die in het buitenland woont, alleen blijkt al snel dat ze helemaal niet op hem staat te wachten. Elke kans die ze krijgt pakt ze aan om een sneer uit te delen.
Als hij dan ook nog eens gedumpt wordt bij de chagrijnige basketbalcoach van zijn zus, voelt hij de bui al hangen. Echter blijkt Milco helemaal niet zo erg te zijn en de mannen bouwen een emotionele band op die verder gaat dan alleen maar vriendschap.
Meerdere keren had ik tijdens het lezen een brok in mijn keel. Soms vanwege de leuke dingen die ze meemaakten, maar ook geregeld door de diepe emotionele bagage die Chaim met zich meedraagt.
Het einde bracht tranen in mijn ogen en het liefst zou ik het boek in willen kruipen om Chaim vast te pakken en een dikke knuffel te geven.
Dit was mijn eerste kennismaking met Anne May, maar zeker niet mijn laatste.
Ik kan niet wachten om de rest van haar boeken te lezen.
Ken je haar nog niet, dan is deze novelle een hele fijne start om haar schrijfstijl te leren kennen!
Dit was mijn eerste kennismaking met Anne May, maar zeker niet mijn laatste.
Ik kan niet wachten om de rest van haar boeken te lezen.