A beautiful story

YvetteV83 23 december 2024
Een boek van Lyona Rose is altijd de moeite waard om te lezen. Ze schrijft mooie verhalen met een krachtige boodschap en schuwt de harde waarheid niet.
Ook dit verhaal is weer prachtig geschreven.
Meerdere keren liepen de tranen over mijn wangen.

We volgen de levens van Chai en Rens die door onverwachte omstandigheden met elkaar in aanraking komen.
Wat een verschrikkelijk leven heeft Chai gehad.
Ik had zo veel respect voor haar hoe ze haar leven weer op de rit probeerde te krijgen. Hoe ver ze wilde gaan om haar ultieme droom uit te laten komen. Lyona beschrijft haar angst, maar ook haar hoop zo intens. Je gunt haar echt een beter leven.
Rens is een oprechte en vriendelijke man die een tragisch lot ondergaat en daarna zijn leven weer probeert op te pakken. De hoofdstukken vlak na die heftige gebeurtenis snijden door je ziel. Ik vroeg me regematig af hoe hij hier ooit weer bovenop zou komen.
Als hij na een tijdje zijn leven weer probeert op te pakken en met zijn ouders mee naar de kerk gaat, ontmoet hij een bijzonder gezin dat meteen indruk op hem maakt.
Zij hebben een keuze gemaakt die Rens erg aanspreekt en dat is dan ook het moment waarop hij besluit verder te gaan met zijn leven. Hij krijgt een doel.
En ondanks dat zijn ouders er in het begin niet heel blij mee zijn, zie je ze naar elkaar toe groeien en zijn beslissing accepteren. Liefde overwint alles en dat is voor mij echt één van de thema's van het boek. En dan heb ik het niet alleen over een romatische liefde, maar liefde in elke vorm.
Aan het einde schrijft Lyona een emotioneel stuk over haar eigen heftige jeugd en dat raakte me diep.
Lieve Lyona, naast een geweldige schrijfster ben je ook nog eens een heel mooi persoon. Dankjewel dat ik weer van jouw prachtige boek heb mogen genieten .

Meer recensies van YvetteV83