Eerlijk verhaal over de jungle die tinder heet
Tinka schrijft een eerlijk verhaal over het leven van een gescheiden moeder die na haar huwelijk terecht komt in de wereld van tinder en daten. Want hoe krabbel je op als de liefde van je leven van de één op andere dag verkondigd niet meer bij jou te willen zijn?
Tinka neemt je mee in een zoektocht door de jungle van aardige, lieve, vreemde, enge, vieze en vooral geile mannen en de hele bijzondere dates die daarop volgen.
Daarnaast probeert ze ook nog een puberdochter op te voeden die stijf staat van de hormonen en haar af en toe net zo erg veracht als ze haar nodig heeft.
Samen proberen ze met het verdriet om te gaan en daardoor knettert het regelmatig even flink tussen hen. Zo moeder, zo dochter :)
Ik moest in het begin wennen aan de schrijfstijl die in de derde persoon is geschreven.
Ik begrijp dat je als schrijver hiermee wat afstand creeert, omdat het natuurlijk heel confronterend is om over je eigen leven te schrijven.
Ondanks dat ik na een aantal hoofdstukken wende aan deze stijl, bleef ik toch een beetje een afstand voelen naar de hoofdpersoon en mis ik daardoor de echte connectie.
Ik had graag gezien dat er iets meer diepgang was geweest in de relatie tussen haar dochter en haar. Dat je haar dochter iets beter leert kennen. Ook had ik het leuk gevonden om wat meer te lezen over haar als persoon, denk aan werk, familie, vrienden.
De brieven die tussen elk hoofdstuk geschreven worden aan haar ex-man geven een duidelijk beeld van haar gevoelens. Er staan delen in die me echt in mijn hart raakten.
Ik voelde haar pijn en het gevoel van verraad.
Ook de songteksten/gedichten tussendoor vond ik een mooie toevoeging. Het gedicht op het einde gaf me een brok in mijn keel.
Het is een leuk boek dat lekker vlot wegleest en wat je af en toe rode oortjes geeft van de helder en beeldend beschreven sexy scenes.
Ik voelde haar pijn en het gevoel van verraad.