Genieten met deze ''vijanden''
Wat een ontzettend lekker boek om te lezen! Eigenlijk zat ik er vanaf het allereerste hoofdstuk al lekker in. De schrijfstijl is vlot en de hoofdstukken zijn niet al te lang, waardoor je het boek eigenlijk in één ruk uitleest. Je leest vanuit de perspectieven van beide jongens en daardoor krijg je een heel helder beeld waar beide jongens vandaan komen. De rivaliteit, maar ook de spanning spat van de bladzijdes af. Dus voor onze spicy lovin readers ;), dit is jouw boek!
Maar het boek is veel meer dan alleen maar een heftige spanning en sexy scenes.
Het verhaal van de jongens begint al op de middelbare school waarin duidelijk het verschil tussen de 'gewone' Marshall en de rijke Valentine beschreven wordt.
Als Marshalls vader door toedoen van de vader van Valentine zijn baan verliest is dat het begin van een jarenlange vete.
Op en naast het rugbyveld weten de heren elkaar tot het uiterste te drijven totdat op een dag Valentine iets doet wat hun beider werelden op zijn kop zet.
Voor mij was Marshall echt de held van dit boek. Wat een leuke kerel is dat en wat een heerlijke humor heeft hij. Zeker in combinatie met Enzo.
Hij is een stoere vent die zich niet schaamt voor wie hij is en tevreden is met zijn leven. Hij komt er openlijk voor uit dat hij homo is en heeft geregeld een avontuurtje.
Valentine heeft alles, maar gedurende het verhaal kom je erachter dat dat alles eigenlijk niet zoveel is. Achter zijn verwaande en autoritaire gedrag blijkt een heel ander persoon zich schuil te houden. Een persoon die zoveel heeft meegemaakt dat hij een masker opzet voor de buitenwereld. En de enige manier om hiermee om te gaan is pijn, met name aangebracht door de persoon die hem het meeste haat.
Dit boek is een heel mooi en ontroerend verhaal over acceptatie en zelfliefde, waar ik met een lach en een traan doorheen ben gevlogen.
Maar het boek is veel meer dan alleen maar een heftige spanning en sexy scenes.